Alla inlägg under maj 2008

Av Kattis - 14 maj 2008 21:17

...........är fasligt långa dom. Men jag och Carina åkte ut till spåren idag igen. Jag gick mitt spår och la ut apporter till Tonic. Men jag förvirrade bort mig, hittade inte en vinkel så jag fick anta att det var vinkeln och sen så hittade jag inte spets vinkeln, det var enklare förra gången jag gick ut spåret. Spåret låg nästan 1½ timma, under tiden åkte vi upp på den "förjävliga" skogsbilvägen till Carinas spår. Vi tog Carinas bil eftersom min inte är den samme längre. Jag har ju en sån där raggar bil som är sänkt och sånt så den gillar inte steniga gropiga skogsvägar......då kan den bli tillfälligt skev... Ja ja Carinas spår gick bra. Inga grisar av vild sort där inte. Men det var spår i backen efter dem där de bökat en massa. Hundarna fick följa med och de tyckte att det var toppen att lubba runt efter oss.


Sen åkte vi tillbaka till spåret som jag lagt ut apporter i. Och Carina o hennes super duktiga golden retriever Tonic fixar spåret galant. Helt fantastiskt roligt! Guud vad de är duktiga! Kan ni förstå, hur bra måste det inte kännas att vara så bra? Jag och Nemo ska också bli så duktiga som Carina och Tonic. Attans vad coolt! Själv gick jag efter dem i spåret och redde ut missen med spets vinkeln och den första vinkeln som jag inte fatta nåt av. Tyvärr blev Tonic nog störd av mig, taskiga jag men det är ju bara ett bevis på hur bra den jycken är.


I morgon ska Carina lägga ett lägre spår till mig och Nemo. Skulle ha tränat för Mia i morrn. Men först ringde Veronica och berättade att Visa var sjuk igen. Så ledsamt att höra! Jag hoppas av hela mitt hjärta såklart att lilla fialottan blir frisk snart! De hade precis börjat tävla och allt gick så bra. Men nu är Visa trött. Och Veronica vet inte vad som är fel. Så de ska till veterinären. Sen fick jag ett sms från Mia att hon inte kunde. Så då blidde det ingen träning. Jag har tagit en semester dag på fredag. Då ska träna! Ser vi fram emot! Ser fram emot morgondagens spår också.


Ska försöka sätta in bild på nya bilen inom kort....kanske till helgen. Den är väldigt röd och fin.

Av Kattis - 13 maj 2008 21:25

Har hämtat hem bilen. Körde nya bilen hem från Stockholm. Det var nervöst. Men det gick bra. Ovant att köra en annan bil bara. Den är så fin röd och luktar mumma. Snart är den nog repig skitig och full med hundhår! Antagligen luktar det snart hund i den me.... Men jag ska åka v40 ett tag till. Hundarna får inte sitta i den nya föränn buren är installerad och det dröjer ett tag innan den är klar. Den jag har i gammla bilen passar inte alls tyvärr. Hade ju hoppats på att ha den så länge, men icke... Tiden räckte inte till att åka ut till klubben idag som jag hade velat.


Wilma har fått en släng av skällar sjukan. För hon skäller hela tiden. Blir galen. Så fort jag bara tittar på henne så bara måste hon skälla. Tokfialotta! Nemo försöker emellanåt att busa med henne men hon nappar inte alls på det....


Nu är det bara att sussa så man orkar jobba hela dagen i morrn.

Av Kattis - 12 maj 2008 18:21

Nu har jag kollat runt lite och nu vet jag vart jag ska beställa hund buren till bilen. Men det får allt vänta lite och dessutom har jag ju inte hämtat bilen än....en sak i taget. Ska ha en dubbel bur denna gång.  Idag är vi frussna. Det är ju jätte kallt! Nemo är piggare faktiskt. Om jag kommer hem i tid i morrn ska jag åka ut till klubben. Det är spår läggar info. Kan behövas. I går kväll när jag skulle sova låg jag och tänkte på vad jag ska göra om jag träffar på en björn eller nåt annat läskigt djur. Till slut fick jag ångest och var tvungen att tänka på nåt annat. Vad gör man? Lite får man väl stå ut med. Röd myror är inte heller kul. Nu ska vi knata ut en stund....

Av Kattis - 11 maj 2008 19:57

Nu har bilen varit i garaget och är sitt vanliga jag igen! Tobbe har böjt tillbaka balken och grejjat lite under huven, bilen är provkörd och är nu som vanligt. Så nu är inte jag ledsen längre! Jag är riktigt glad faktiskt. Så lättad att det inte kostade en massa pengar och en massa problem... Kan nog åka på den där skogs vägen igen.....hihihihihi.....näää skoja ba!

Min bror Stefan och hans Jenny kom förbi nyss. Vi grillade och hade trevligt. Är mätt och trött. Två andra som är trötta är mina hundar. Nemo låtsas att han är som vanligt. Men han går liksom omkring och blundar eller så sitter eller står han och sover....Wilma ligger i soffan och han knappt rört sig.

Av Kattis - 11 maj 2008 14:33

Carina och jag stack iväg i morse för att gå våra elit spår som vi ska gå ut nästa helg. Mitt spår kändes bra. Det ligger precis vid vägen.Carina gick med mig. Sen skulle vi åka längre upp på skogsbilvägen för att gå Carinas spår. Jävla väg helvete! Nu har min bil pajat! Jag kommer ALDRIG mer att åka på en sån väg. Vi körde jätte sakta på den äckliga vägen. Man fick liksom köra med ena sidan på mitten och långt ut mot kanten. Vad händer! Jo Kattis kör på en sten. Det bonkade till lite, jag tänkte att det gick nog bra....men icke. Bilen skakar och låter som en epa traktor. Tutade som en galning för att få Carina som kör framför att stanna. Hon stannar och vi kollar. Vi är mitt ute i skogen och det går inte att vända! Troligtvis avgas systemet. Bilen går åtminstonde. Sen gick vi Carinas spår också. 

Ringer Tobbe i panik! Bilen är trasig, trodde han skulle bi vansinnig. Men inte då! kom hem så fixar jag det säger han! Pust..... Väl hemma. Tobbe kör in bilen i garaget och kollar under. Men tyvärr är det en balk under som har böjt sig och trycker på motorn! Ja vi får väl se hur kul det här blir.....


Fortsättning följer.................

Av Kattis - 10 maj 2008 13:00

Tränade lite framförgående med Nemo. Gjorde två gånger. Båda gångerna gick jätte bra. Belönade med en rosa pipis som han älskar att busa med! Och framförallt är den väldigt trevlig att gnaga på så den lär nog snart sluta pipa...Han hade bra fart ut och lagom tempo. Båda gångerna gick jag ut och "låtsades" hänga upp nåt i luften. Så bra det blev! Var lite duktig idag för sen la jag ner framför träningen...men vi tränade lite starter och position, eller vad man nu ska kalla det sistnämnda, använde klickern. Wilma och jag tränade också lite inkallande med ställande på kortare avstånd.

Kom på en annan sak! Jag ska ju tävla om tre veckor! måste börja spåra som en tok ju. Jag har varit så trött i veckorna nu så träningen har kommit av sig lite....Men jag ska träna på.....VI ska träna på. Retrievern och jag!!!!

Lydnaden funkar, jag vet bara inte hur jag ska få honom att orka, är rädd att han ska bli trött efter spåret, det är ju ändå ganska långt.

Av Kattis - 10 maj 2008 12:57

.....äähh jag kan ju se upptagen ut.....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards