Alla inlägg under maj 2008

Av Kattis - 10 maj 2008 09:12

Jag fick sova till klockan sju. Det var inte dumt. Nemo klev på mitt huvud och då vaknade jag. Tobbe gick upp då för han åkte och jobbade en stund. Känner mig fortfarande seg och trött. Stack ut med hundarna en timma i skogen. Började svettas efter en kvart. Det är så varmt. Ska kanske sola lite idag? När vi gick där i skogen mötte jag en kvinna med en liten jycke. Jag satte hundarna ner på sidan om stigen. Som vanligt eftersom jag aldrig har koppel med. Slarvigt av mig! Hon frågade artigt om de fick hälsa, jag sa vänligt nej. Hon sa då att mina hundar va så duktiga som satt så fint. Log och tackade så mycket. Precis då ser jag i ögonvrån att Wilma reser sig och tänker gå fram.....Ska vända mig om för att säga åt henne! Gillar inte dessa dumheter, hon tror att så fort jag pratar då kan man lika gärna göra annat! Men när tjocka matte ska vända sig om och tar ett stapplande steg bakåt för att ta tag i henne  står Wilma precis bakom mig så jag kliver på hennes lilla tass och hon skriker nåt av det grövsta. Men jag struntade faktiskt i det och sa åt henne på skarpen ändå! Ibland känner jag mig som en stor elefant! Stackars Wilma blev nästan invalid.....om man frågar henne iaf.

Sen i skogen stod det en äldre farbror och skrek i skogen. Vet inte på vad men jag gissar att hans hund sprungit iväg. Det lät så. Jag tänkte att snart kommer det nån lös jycke farandes så jag tog en annan stig och gick åt andra hållet. Sen hörde jag hur det rasslade i skogen...Som tur va så kom det inte nån hund fram till oss. Det är det värsta jag vet.....hundar som ingen har koll på riktigt....upplever det som jobbigt.....jätte jobbigt.

Nu sk vi käka frukost. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag! Vi får se.

Av Kattis - 9 maj 2008 20:25

Villken värme det är ute! Sommar värme. Härligt. Synd bara att jag är så blek som en gigantisk ipren tablett...Solarie kan va att tänka på....

Har jobbat idag. Marit och jag fick ett antal hysteriska skratt anfall för vi var lite trötta. Men det är härligt att ha så underbara jobbar kompisar som jag har turen att ha! Skönt att det är fredag, i morrn bitti ska jag sova. Men antagligen inte min svarta hund. Han är ju van att gå upp före fem. Han brukar komma upp i sängen och trycka upp en socka, modell använd, i mitt tryne. Verkligen det man behöver en tidig helg morgon...Men å andra sidan så skulle det vara tomt och trist om han inte kom och sa godmorgon till mig på sitt lilla vis.


Har varit ut och kört lite uppletande nu ikväll. Carina ville ha lite hjälp med att lägga ut grejjor till Tonic. Jag tog med två saker. Två "tråkiga" saker. Tonic gillar att ha saker. Så därför bad Carina mig att ta två lite tristare grejjor. Han var jäkligt duktig. Letade på bra. Men det var dåligt med vind. Men det mäktes på honom att det var varmt, det gick inte lika kvickt som vanligt. Men när Carina skickade honom första gången sprang han tillbaka upp på vägen och Nemo gjorde likadant när det var hans tur. Säkert en sån där snygg tjej som gått där. Nemo hittar mycket intressant kiss....snusk putte! Nemo jobbade också på skita bra, han hittade en bonus grej i rutan med! En socka. Han blev lite fundersam först och var tvungen att springa runt en stor sten? innan han lämnade av den hos mig. Jag trodde först det var typ en död igelkott eller nåt. Men blev glad ändå såklart. På tredje och sista skicket var han trött så då hjälpte jag honom att lyckas genom att gå ut och peta på grejjen. Duttig pojk!


Lilla brukshunden Wilma fick också vara med till skogs. För henne blev det ett enormt område att leta på. På första skicket skällde hon av iver på vägen ut. Hon for runt som en liten vessla. Andra skicket blev lite jobbigare. Då snubblade hon över en tuva med gräs och höll på att trassla in sig. Men hon snurrade runt lite så det fixade till sig, pust! Villken tur! Sista skicket var Wilma trött men hon letade på hela tiden. Kanon!


Jo, jag har gjort det! Köpt ny bil. En röd Volvo V50. Men jag får inte hämta den förränn nästa vecka.



Av Kattis - 8 maj 2008 19:50

Fy fan rent ut sagt villken dag det har varit idag! Inget blev som det skulle. Mina mini micro små hjärnceller är kaputt! Kontoret är stängt! MEN!!! Jag har tränat lite rutan med Nemo,  det gick bra, dessutom krypte......näää så heter det inte alls det......kröp tränade vi lite. Det gick bra. Kändes helt ok. Skulle ha åkt å träffat Carina för att gå  de där spåren som vi ska gå ut på tävlings dagen. Bara för att jag inte kunde idag kommer himmlen rasa ner och min hjärna funka ännu mindre och sen kommer jag klanta mig så in i helskotta på tävlingsdagen.....men vi skulle träffas till helgen och traska ut till skogs då.....bara jag inte kommer vilse igen jag var faktiskt rädd förra helgen när jag gick bort mig i Vattholma skogen och fick skjuts sista biten av en taxi chaufför som även han skulle spåra med sin schäfer visserligen kände vi honom liiiite. Hoppas det gick bra för Carina!


Vet ni vad som hände stackars lilla hunden Nemo nyss när vi var ut? Jag kastade boll för vi tränade lite snabba lägganden. Men det gick tyvärr långsamt...Bollen for iväg ut i gräskanten. Han for också ut i gräskanten. Precis när han ska sticka ner sin lååånga nos och ta sin boll blir han stucken av en humla! Mitt på snoken! Den flög yr därifrån och stackars Nemo flög rakt upp i luften och drog nosen mot gräset. Wilma undrade vad som hände och lubbade fram och knyckte bollen. Sen for hon som en makaron i 200 knyck runt runt med bollen i gapet...Nemo var inte sen att hänga på, jag mest gapskrattade. Nemos brända näsa var sen som vanligt...alltså inte sen men den var som vanligt utan sen....?  Öhhh...


Min kalender kom idag. Den är så fin! Undrar om jag ska ha den på jobbet?


Go kväll!

Av Kattis - 7 maj 2008 20:01

Har varit och tittat på bil i Stockholm. Ska bestämma mig tills i morgon. Den är röd. En diesel. Volvo. Ska tänka mer....Har kollat på några hemsidor där man kan köpa hundburar. Det är ju ytterligare några lappar.... Sen vill jag ha tonade rutor på bilen... Tänker tänker och tänker. Sambon har redan tänkt klart. Men tänk om det inte blir bra?


Har inte gjort nåt särskilt med hundarna idag. Två "FÖÖÖRE" med Nemo med kampen som belöning. Han gick igång och hoppade upp och bet mig i handen. Mitt i handflatan. Satan vad det gjorde ont. Då talade jag vänligt om för honom att jag också har känslor....På nåt vis har han ingen riktig koll på hur hårt han tar i med sin lite tandlösa mun sen operationen. Det gör inget bara han är frisk! Det är väl för att han ÄR FRISK!


Nu ska jag läsa Hundsport och sen ska jag fundera vidare på den där röda vackra bilen.....tänka tänka tänka....

Av Kattis - 6 maj 2008 21:49

...........skulle ha gått å sussat för länge sen men det dök upp nåt annat. Min farmor ringde. Hon fyller år i sommar, 80 år, och hon ville veta om vi skulle komma för det var nån överraskning på gång. Vad kan det vara? Blir så nyfiken. Tobbe och jag har börjat leta bil. Min V40 har varit med ett tag och därför tyckte Tobbe att en nyare bil vore nog bra. Jag vill inte ha nån fin bil men han menar på att det är bäst att ha det så att den alltid funkar.....och det ligger nåt i det. Jag kan inte nåt om bilar, tänk om kärran pajjar? Vi får se vad som dyker upp. Lilla jag har lite önskemål, sambon med.

Jag vill ju ha en kombi så att hundarna får plats. Och ny bil=ny hundbur= jätte dyrt. Vi får se hur det blir med det. Jag vill ju bli miljonär.....men tror knappast det kommer att inträffa. Jag skojjade till det lite och beställde en foto almanacka. Men fina hund motiv. På mina EGNA djur såklart! Den ska jag nog ha på jobbet. Tror det blir en fin almanacka.

Nu ska jag krypa till kojs. I natt låg både Wilma och Nemo på mig och sov...mysigt...njaa ja vet inte det ja....

Av Kattis - 6 maj 2008 06:13

Klockan ringde lite senare i morse, tänkte att lite sovmorgon måste man ju få ibland. Hundarna och jag tog en mycket kortare morgon runda än vanligt. Är så otroligt trött, så trist. Fick veta av Åsa att det varit en grävling på tomten härom dagen. Men fy! Bara några meter från huset. Undrar var den bor nånstans? Under huset kanske?? Ja inte vet jag...

Det första som hände i morse var att det travade ett rådjur på vägen bara ca 50 meter framför oss. Fina djur. Jag stannade för att den inte skulle bli så rädd. Men Nemo förstörde det hela. När han fik syn på den så gjorde han som han brukar i lite spända situationer. Han gnisslade som en rostig gammal dörr och burrade upp värstaste raggen! Rådjuret försvann på två sekunder ungefär....Wilma fattade noll. Tobbe och jag ska åka på semester i sommar. Nu är det bokat och klart. Till Öland. Det ska bli jätte kul. Vi ska låna husvagn och dra iväg en vecka. Vi ska åka tillsammans med syrran och hennes familj. Det är bra att åka iväg o ha det bra, ta det lungt. Är Tobbe hemma är det ju så lätt att det dyker upp jobb hit och dit.


Nu ska vi snart åka till det alltid lika skojiga arbetet! Tjoflöjt!

Av Kattis - 5 maj 2008 20:24

Syrrans gubbe Ronny och deras två döttrar Emma och Mathilda har varit här i kväll. Tog med tjejerna ut på promenad med hundarna och sen lekte de lite med dom. Särskilt Nemo tyckte det var skoj. Wilma tycker att det är lite läskigt men ändå roligt med barn. Hon blir osäker och skäller ligger på rygg och naffsar mot ansiktet om de kommer för nära. Hon biter inte, bara talar om att nu får ni ta det lungt. Det är lite bra träning för Wilma att de kommer på besök. Efter en stund kan hon slappna av i soffan och de får klappa henne lite på magen. Nemo har inga problem med barn, han tycker dom e jätte fina och putsar allt han kan på händer och fötter.... Han försökt träna lite med Nemo men han var inte på hugget idag....så vi skippar det...Nu ska vi inte göra nåt mer idag...det blidde en tråk dag idag...

Gokväll!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards