Alla inlägg den 1 augusti 2008

Av Kattis - 1 augusti 2008 22:12

Tidigare i kväll träffades jag och Anna och Carina med jycks på Knivsta BK för lite träning. Det gick bra för oss allihopa. Carina tränade bla på framåtsändande. Och det gick jätte bra! Roligt. Hon kämpar på som bara den med det momentet. Jag tror att det kommer gå hur bra som helst på tävlingen. Anna skulle visa sina problem. Busy blir sned tydligen när hon ska sitta upp/ner efter ställande och läggande. Men alltså...hallå? Vart då? Det var bara hur snyggt som helst. Sen gav Carina bra tips till Anna vad gäller starter i fotgåendet. Så de fick till det mycket bra! Imponerande. Jag och Nemo tränade lite vi med. Bla på fjärren. Tyvärr började vårat tränande med plötslig minnesförlust då jag inte kunde minnas hur jag skulle träna och sen var det nog lite brist på fika i magen..... Sen Nemo, Busy bus löpte så han var lite nosig... Men det löste sig snart. Fjärren gick bra. Men efter bara en kort stund blidde Nemo gossen bamse slut i huvudet. Då började han backa jätte fort bakåt istället....funkar ju det me'! Vi gjorde även några inkallanden med ställande och framförgåenden. Han går helt sjukt bra. Kan ställa honom och han behåller riktningen. Känns så bra!


Wilma tränade också. Inkallande med ställande, hopp, och lite kryp runt matte. Hon kan krypa väldigt bra. Men inte brevid mig, har iof inte lagt ner så mycket krut på det! Mattes duktiga tjej.


Nu på kvällen kom syrran med familj förbi. Jätte roligt. Vi snicksnackade om ditt å datt. Vi ska träffas i morrn. Motion och god mat står på schemat!  Nu är jag slut. Nemo är mest slut. Han spårade ju också i morse. Natti =)

Av Kattis - 1 augusti 2008 16:17

Jajamen foten i kläm! Nu har jag köpt blommor. Paraplyaralior och en sån där....vad hette den nu....nja den är grön med blad på och växer som sjutton. Köpte stilrena krukor i svart också. Vårat vardagsrum der väldigt modernt ut just nu! Känner mig väldigt modern. Skämta ba'! Ska införskaffa fler blommor. Det är kul att köpa blommor. Jag kan ju inte bara ha aralior i varje fönster!! Men jag får ta det i morrn. För övrigt idag har jag skurat hela huset.......utom badrummet. Sen jag började med AloeVera har mina eksem försvunnit så nu kan jag inte skylla på det heller. Förstod ni? Ett stycke ironi där. Brukar be Tobbe att ta hand om badrums städningen. Mina armar och händer blev innan AloVera sjuka av rengöringsmedel (bakom öronen också). Men nu har jag inga såna besvär. Men å andra sidan kan ju han hjälpa mig ändå......näää stackarn har jobbat idag. Han slipper!


Senare ska vi träna på Knivsta BK. Tjohoo! Hoppas svarta token Nemo är på G. Jag har köpt såna där mini små köttbullar. Det får bli dagens tränings snask. Han kommer troligtvis bli jätte glad.

Tack å hej!



Av Kattis - 1 augusti 2008 09:37

Träffade Mia klockan sju i morse. Vi åkte strax utanför Storvreta för att spåra. Mia gick ut en spår till Nemo. Och jag gick ut ett spår till Puma. Under tiden hjälpte jag Mia att valla en uppletande ruta åt Gimli. Det var sjukt kul att se en sån duktig hund göra uppletande. Han sprang rakt ut på Mias dirigeringar. Jag passade på att fråga Mia en massa om uppletande. Nu har jag fått en massa bra tränings tips. Jag ska träna smala korridorer (precis som min bloggar vän Helena också rekommenderade). Men jag har lite svårt att förstå innan jag sett saker i verkliga verkligheten. Men uppletande är mycket svårare än vad jag har trott! Om vädret är svalare i helgen ska jag banne mej ut å prova....  Kul var det iallafall! Sen fikade vi lite....


Sen var det dags för Nemo att spåra. Spåret hade åtta pinnar, inkl slut. Lite kortare än ett lägre spår, 700-800 m.. Han spårade långsamt idag. Men har var väldigt noga i spåret. Missade första pinnen, det gör han ofta. Slarv i nån vinkel, men han hittade alla pinnarna utan problem. Han jobbade på väldigt bra. Och är rejält slut nu kan jag säga. Han har varit trött sen vi kom hem från lägret också. det tar mer än man tror helt klart.


Pumas spår då. Jo det var ungefär lika långt och hade lika många pinnar + två gotte burkar. Puma missade också sin första pinne. Hon spårar lite fram och tillbaka över spåret i början. Hon har ett otroligt tempo. Men sen efter ett tag spårade hon lungnare och tog vinklarna klockrent. Mia ska ju tävla lägre snart! Jag tror de fixar det galant! Vi håller alla tummar och tassar!!!


När jag kom hem och skulle kliva ur bilen trillade en fästing av mina byxor ner på förarsätet. Då fick jag lite panik! krossade den med en sten. sen lubbade jag in mitt fortaste slet av mig kläderna och ställde mig framför spegeln för att se om jag hade nån mer på mig. Men näää...där syntes bara en blek knubbig figur.....och det var jag! Vidriga djur! Hade på Expot på hundarna igår. Alltså jag blir så nojjig. Nemo var ju lite halt. Då tänker man ju lite tankar på fästing sjukdomar..... Han är verkar för övrigt bra i sin tass nu. Förhoppningsvis var det bara nåt tillfälligt.


Jag och Mia ska spåra ev nästa vecka. Sen ska vi köra igång med lydnads träningen. Vi ska ha ett första pris i klass III. Men fjärren kommer bli knepig tror jag.... I kväll ska jag Anna och Carina träna. Då sa vi träna på just fjärren och lite lugnare moment eftersom min svarte tokstolle till flatte är lite trött.


Nyss fick Troja spunk! Ibland blir jag arg på henne. Tobbes brorsas äldsta dotter kom hem. hon och en kompis stod och små pratade lite. Vad händer! Jo, Troja får för sig att naturligtvis ska de hälsa på henne, alla är ju här för hennes skull! Så hon sticker sin kos i full karutta. Som tur är har de träffat henne förr så det hälsade bara lite slött på henne. Medans bad jag allt jag kunde om ursäkt! J-a hund!! Nja hon lär sig nog tillslut att låta bli. Hon fick sig en luuuuungn låååååång föreläsning om hur man ska uppföra sig och att man inte gör så! Sen gick hon som en vissen liten kvist bakom mig trots att jag redan var som vanligt igen. Hon tar åt sig mer än man tror den damen. Ja ja...så kan det va!


Hare bra!




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards