Alla inlägg under april 2010

Av Kattis - 20 april 2010 20:21

Vi har nyss varit ut en sväng i skogen jag och voffarna. Har hittat en jätte fin ny väg. Traskade ut på ett kalhygge och satte mig på en stubbe. Ja, kan verka puckat, med snacka om att det är avslappnande! För att inte säga fantastiskt härligt! Wilma började efter en kort stund demolera en bit bark. Nemo satte i sig en tuva gräs....sen kräktes han. Jätte härligt var det att sitta på den där stubben.....nja åminstonde en liten stund. Wilmas öga är nästan helt bra idag. Har sköljt hela tiden med sån där saltlösning. Hade väl fått in någe smuts i lilla ögat. Nu mår hon prima!


Hade tänkt ta med min käre sambo ut i spåret idag. Men jag beslöt att lägga ner den verksamheten. Har förbannat ont i mina lår,vader, bakdels och rygg muskler sen vi kubbade runt i Sunnersta i söndags. Backträning är inte roligt så här i efterhand!


I morgon ska jag åka till UBK och träna. Om det inte är för visset väder. Det ska ju vara regn. Men det kan ju bli hyffsat iaf. Jag åker troligtvis dit ändå. Nä nu ska jag lägga mig i soffan en stund innan Wilma och Nemo ska få sin kvällsmat.

Go kväll!!!!

Av Kattis - 19 april 2010 18:37

..........på bilderna iaf. Tog den i morse. Vi gick vid mitt jobb. Utsikten är jätte fin ditåt hundarna tittar. Ner mor Fyrisån, översvämmad och full med fåglar! Det blev ingen bild däråt eftersom jag tycker mina vovvar är det allra allra finaste man kan titta på  ! Tyvärr har Wilma fått något i sitt öga såg jag när vi skulle gå ut på lunchen. Hon kan inte öppna sitt öga och de är rejält svullet. For till apoteket för lite ögonbad. Fullt med pensionärer.....ja då går det ju inte fort direkt.....det gör det inte annars heller på apoteket. Gick till affären och handlade så länge. Tillbaka till apoteket. En gammal farbror var den enda personen därinne förutom kassörskan.....och jag då.  Han slutade liksom inte prata med kassörskan. Blev lite irriterad efter 15 minuter. Men samtidigt kanske han var lite ensam. Kanske hade han ingen att prata med? När det gått 20 minuter gick han. STÅNK! Man ska inte ödsla energi på att irritera sig på saker, men jag är en kärring så det är inte så jäkla lätt alla gånger!

Senfor jag hem och gjorde rent Wilmas öga så gott det gick. Spolade och spolade. Hoppas det går över av sig självt. Annars får jag rådfråga någon veterinär på jobbet. Det gör ju jäkligt ont att ha ont i ögat. Vi får se om det går över, det tror jag nog att det gör....


Jo, jag missade att berätta en sak från igår. Vi var ju till Lunsen och spårade. Jenny blev ju lite sen så jag gick ut spåren innan hon kom och sen gick hon ut Nemos spår. Under tiden stod jag lutad mot min bil i solen. Jätte härligt.... Det var bara vi där. Men sen dök det upp en taxi bil. Taxi chauffören parkerar längst upp mot skogen. Kliver ur bilen tänder en ciggarett, röker lite, sträcker på sig och traskar väg in på stigen några meter in i skogen. Vet ni vad som händer sen? Han tar ett kliv ut och drar ner brallorna.... Han sätter sig,  !!!!!!!!!!!!!!!! Antar jag! Så jäkla NÄÄÄÄSTYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!! Vissa har ju talat om för mig att jag inbillar mig när jag säger att det visst finns MÄNNISKOR som KLUBBAR i skogen   !!!!!!!


Vi rastade Diezel i närheten av misstag, berättade såklart om taxi chauffören för Jenny, han var väldigt intresserad av att traska åt det hållet där han varit..... Hade det varit Wilma vet jag inte vad som hade kunnat hända....  ..........  ....antagligen en katastrof!

Av Kattis - 18 april 2010 16:42

i morse åkte jag till Lunsen. Där hade Jenny och jag bestämt att vi skulle spåra idag. Så gjorde vi också.... När jag höll på att rota bland spårprylarna så som från ovan bara dök den upp, WILMAS SPÅR SELE! Då tänkte jag att den här dagen kommer bli en super bra dag. För som jag har letat efter den där dumma lilla selen. Blev jätte glad. Dessutom så fick Wilma vara med och spåra hon me'! Jenny blev lite sen så jag gick ut ett spår till Diezel innan hon kom. Han fick två pinnar tre gossedjur och boll och godisbytta på slutet. Spåret blev kanske....typ.....ungefär......3-400 meter långt, inte så långt iaf. Sen gick jag glatt ut ett spår till Wilma, som vanligt lyckades det bli ganska kort. Hon fick både pinnar och gosedjur och godisbytta med plättar på slutet. Jenny dök upp och fick gå ut Nemos spår. Gör hur du vill sa jag, men gärna lite trixigheter med apporterna, tre små mjukisdjur två pinnar och godisbytta på slutet. Hon begav sig ut och var borta ganska länge................


Diezel var jätte duktig idag. Han spårade väldigt långsamt och metodiskt. Men han fixar vinklarna och apporterna suveränt bra. Vi kom fram till att han troligtvis behöver mycket spår träning för att finna sig.....han har ju knappt spårat. När han är mera medveten så kommer troligen hastigheten att öka, idag var det lite "skalman-style" i spåret  . Tror att han inte är lika lätt motiverad som min flatte, kan visst vara så med rottisar har jag förstått. Flatten blir ju galen så fort man tittar på den, rottisen blir inte det.....på samma vis ...... Sen vet jag precis hur Jenny känner det. Vad är bra? Hur ska det vara? Vad ska jag göra? Ska jag hjälpa? Det är jätte svårt att veta. Och den där förbannade linan. Men jag lovar, man lär sig hantera eländet. Det kommer att lösa sig bara man ligger i och tränar på. Till nästa gång ska jag läsa på lite i min braiga spår bok vad och hur vi ska kunna göra för att göra det ännu mer intressant för honom.......


Wilma var för taggad när det var hennes tur. Hon for som en toka överallt och undrade varför jag stannade och trasslade ur henne ur linan. Ibland var hon som ett nystan. Fick bli lite förbannad på henne för att hon skulle sitta och vänta till jag var klar med utlindandet av liten jycke ur röd spårlina. Men till slut så..... Hennes spårning var lite hur som helst idag, men hon var nog mest glad över att få vara med den här dagen.


Nemo var suveränt duktig idag. Och den kan jag ju säga att Jenny   också var. Hujeda mig viket redigt spår hon gjort! Det var jätte lååååångt!!! Typ hur kul som helst. Nemo låg på som f-n i linan. Linan fick jag ha lindad runt handen. Har brännskadat mig! Han missade förtsa apport pinnen, den låg lite på en gren i en liiiiten gran el dyl. Han var så jädrans intensiv där i början. Sen grejjade han resten sådär jätte bra som bara han kan. Jag känner mig säkrare på min hund nu. Jag litar på honom att han hittar rätt. Och att han löser problemen som dyker upp. Och det gör han ju såklart! Matte är en fjant!! Han var rejält trött på slutet och vi var ute ganska länge så det var som sagt ett redigt spår.... Apporterna låg nergrävda och uppe på stenar mm i hela spåret, jisses vad han tyckte om det!

TACK JENNY FÖR EN HELKUL SPÅRDAG  !


Efter spårandet for jag vidare till Sunnersta backen. Där mötte jag och hundarna upp min syster och hennes vovve Mio. Idag skulle det tränas back-träning! Först tog vi en sväng med hundarna i motionsspåret som fanns där, hade jag absolut ingen aning om. Det var typ hur fint som helst! Sen fick vovvarna sitta i bilen medans vi sprang. Jag vet inte hur många gånger vi sprang och gick upp o ner för backarna och trapporna där. Men vi höll på sammanlagt 50 minuter. Jag är fruktansvärt slut nu. Min syrra är full av upptåg! Men det var en jäkligt bra ide, varför bara springa som vanligt? Det här bränner bra det..... Det är fullkommligt vidrigt när man är helt slut knappt kan andas men en liten jävul i en säger SPRING UPPFÖR! Det går, men det är inte mer just nu.... Min syster är den allra bästa  ! Utan henne hade jag aldrig gjort det vi gjorde idag. Och vi ska göra det igen. Det är riktigt kul faktiskt......nja....åtminstonde efteråt.... Vi tog en till sväng med vovvarna efteråt för att sluta svettas och varva ner.


När jag kom hen grillade vi lite smarrigt käk. Mmmmm.....så gott det va! Nu ska jag inte göra så mycket mer idag. Vårda mina ömma slutkörda lår kanske?

Av Kattis - 17 april 2010 13:22

Skojar inte, fy vad det var jobbigt att springa! Men vi tog oss runt ett varv hunden och jag! Wilma fick stanna hemma. Hon gör lite egna saker ibland det lilla livet, tex kan hon stanna rakt upp å ner och vägra gå, sätta sig,  eller börja leta föda eftersom det gärna börjar kurra i hennes lilla spaniel mage när hon rört på sig lite.... Inte kul alla gånger! Men Nemo hängde givetvis med. Han travar vid min sida hela tiden. Han är lätt att ha med sig och det är ju inte bara för min skull jag springer utan även för deras del såklart. Det är blött och delvis väldigt tungt i spåret. Tyvärr är det snö i delar av spåret. Det var gräsligt jobbigt att springa! Men det är så underbart när det är gjort! Man vill ju hålla sig lite fräsch iaf. Inte bli en fet gammal knölig tant såhär runt trettio! Hade Svenne (iPod) med mig, han är toppen. Då lyssnar jag på bra musik istället för höra mitt egen flåsande hela vägen! Sen svider det lite då vågen visar för mycket........  .......enligt min egen uppfattning......det suger..........


Nemo tyckte visst också att det var lite tungt...........han ligger som ett stök mitt på golvet.........han hade kanske också en nära döden upplevelse? Nä, han har troligtvis lite bättre kondis än sin matte. Han är inte lika rund heller med sina knappt 28 kilo  ! 

Av Kattis - 16 april 2010 19:37

På eftermiddagen träffades Jenny och jag i stan för en promenad i "stadsmiljö" med vovvarna, vi gör det ganska ofta. Det är härligt att gå i skogen. Men ibland är det bra att gå i stan me'. Wilma tycker det är toppen, finns massor av SNUSK  i stan! Hon rullade sig i något när jag minst anande det, fy fanken vad hon luktar......konstigt.....tror det är något som dött faktiskt! Ett bad blir det vid läggdags. Nemo är inte alls så äcklig som hon som tur är!

Det kom några coola killar som ville hälsa på Jennys tuffa rottisar. Men Jenny sa NEJ  ! Bra det tycker jag. Man kan säga att det mest var för att vara tuff inför polarna verkade det som...... Sa till Jenny att nästa gång nån ska vara cool kan du be dom göra en tandvisning så gör det nån nytta! Undrar hur ballt det är me' rottis då? Oj, sicken bisarrt sur kärring jag e i dag då  !


Sambon gjorde smarrig middag idag. Han är fantastisk! Snart kommer Ronny och Sussi på besök! Vi hinner förmodligen med en promenad!

Av Kattis - 15 april 2010 20:25

Efter jobbet mötte jag min syster och Mio. Vi åkte till Lunsen skogen för att spåra. Faktiskt första gången i år! Tyvärr hittar jag inte Wilmas sele. Har letat som en idiot! Men den är väck. Men den måste ju ligga nånstans. Tobbe tänkte att jag kanske lånat ut den till nån...... Men jag känner ingen som har en hund i Wilma format. Den ligger nog på nå't bra ställe. Har ju den lila med små svampar på, men den hittade jag inte heller  ! Nu gick det inte någon nöd på Wilma för hon fick göra skojiga saker ändå..... Jag gick ut Mios spår. Ja, det blev inte så långt. Men tre-fyra vinklar tror jag. Över ett dike och lite olika underlag, gräs mossa mm. Mio har inte så mycket föremåls intresse, hans intresse är spåret. Men det är nog inga större problem att få till. Han nosade iaf på sakerna, som var en pinne, mjukis älg, snörboll och godisbytta på slutet. Sen kan jag dra slutsatsen att han spårar fantastiskt (måste ligga i cocker generna  ) !!! Mitt spår grejjade han med lätthet. Nästa gång ska jag göra det längre och med lite andra svårigheter..... Sussi gick Nemos spår. Det blev fyra små mjukisdjur och godisbytta på slutet i spåret. Och min syster hade gjort ett toppen bra spår fullt med små överaskningar!!!! Genom vatten, gömda saker, ett mjukisdjur låg uppepå en sten. Och ett ganska långt spår. Det är så roligt att gå någon "okänds" spår för man har ju ingen aning om hur det ska bli, men det blir ju inte annat än skit bra! Nemo fick gräva fram sina saker och han spårade intensivt! Han tyckte det var jätte roligt-och finns det nå't bättre???


Sen visade jag syrran lite uppletande med Wilma. Meningen var att Wilma skulle leta sådär fint och springa ut och hämta bara.... Jag kan ju inte uppletande så bra men.......... Hade gjort en lite smalare korridor ganska djup. Lite berg och skojig terräng. Wilma for som en raket. Men jag hade lagt flera saker. Mest för att hon skulle få nåt att göra, få vara duktig min lilla plutta! Ja, hon var duktig men gjorde allt på sitt vis....som man inte ska. Sprang till vänster höger utåt-låååååångt uuuuuuuut!!!! Bytte grejjor mm. Ja, men vi hade skoj iaf! Spelar inte så stor roll. Hon tyckte det var roligt iaf. Nästa gång ska jag hitta hennes sele! Om det så är den lila med svampar på!


Ha en bra kväll!

Av Kattis - 14 april 2010 21:58

Har kikat på Nemos öron nu. Han har ju varit lite besvärad nu på kvällen. Men där fanns bara lite smuts. Nu är det skinande rent  ! Inget kul alls om han börjar få besvär. Men som sagt, det verkar inte vara nån fara alls. Nu ska jag blåsa på min sönderbrända hand.....stackars mej..... Sen är det sovar dags! I morrn ska det spåras med syrran och Mio. Hoppas det blir en dunder bra spår-dag! Ska bli kul iaf! Ha det bra!

Av Kattis - 14 april 2010 20:59

Efter jobbet åkte vi till klubben för lite träning. Skulle träffa Jenny och Elisabeth där. Jenny och jag tog i vanlig ordning en sväng med hundarna i Nåsten....eller vad det heter.... Runt bruksen där på vägarna....När vi kom tillbaka anlände Elisabeth och hennes rottis Wilma. Men det blev mest en massa skit snack om allt möjligt idag.....och fika... Men det var kul ändå. Det är ju halva nöjet liksom. Det blev iaf en platsliggning med skott, super bra! Sen gjorde vi en ruta-gick bra! Ett ink med ställ- gick suuuuper! Ett ink med lägg.................gick rakt åt fanders... Sen snackade jag med trevliga människor resten av kvällen! Wilma var med idag också. Hon började med att under promenaden där i början smeta in sig riktigt ordentligt med häst skit, typ jäkligt snuskigt! Hon och jag apporterde idag. Hon är bäst på det-så idag fick hon glänsa lite! Sen skulle vi åka hem. Men efter att vi satt in hundarna i bilen så började vi prata- IGEN! Herregud...... Ja, sen pratade vi och pratade o pratade............ Sen skulle jag ta ut Nemo och Wilma ur bilen. Då hoppade Nemo ur men drog iväg så jag brände mig i handen. FY vad det gör ont. Det gjorde så ont att jag fick ett hemskt raseri utbrott! Han skulle bara fram till den lilla söta hunden som jag nyss klappat på.... Mitt pekfinger svider! När vi kom hem hade Nemo och jag "hoppaurbilenträningsomenhundsomärsågammalsomhanbor
dekunna"  !!!! Grrrrr.....

Vi ska ev åka till Elisabeth och spåra. Hon har egen skog............. Hur bra som helst  . Nemo har besvär med ett öra också, måste se efter vad det kan vara. Han är lite sned.... Han badade lite olovandes idag, kan ju bero på det...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards