Alla inlägg under april 2010

Av Kattis - 12 april 2010 19:55

Efetr jobbet tog vi en härlig promenad. Vilken värme det är ute! Nu är det verkligen vår på riktigt. Såg en äcklig myra tillåme'! Snart är det bara att ha på fästing medel på hundarna för nu är de tillbaka snart! Äckligast av äckligast-fästingarna! Det var tänkt att vi skulle gå en väg. Men jag skojade till det och tog en väg in i skogen istället! Det var en ur mysig liten stig i skogen. Hundarna tyckte det var väldigt spännande och for som loskor överallt. Vi såg hare, fåglar och rådjur på nära håll! Ååå vad det är härligt! Nemo passade på att bada lite..... Jag passade på att ta lite kort med min super braiga kamera.....får se om det blir lite bilder sen.........


Vi var ute ganska länge. Har huvudvärk just nu. Fick det vid två tiden, trodde det skulle gå över.....men icke. Bläää.... Bara att ta en Ipren och glo på tv:n en stund. Tjing tjong!!!

Av Kattis - 11 april 2010 19:29

Ja, det har verkligen varit en super helg måste man säga! I går lördag var Jenny här. Vi åkte till skogs och körde lite uppletande. Ah! Det gick så bra. Vi var nogranna och hade tänkt ut noga hur vi skulle göra så det blev lyckat till tusen. Vi vallade en korridor. Nemo är lite osjälvständig, jag tror det beror på motivationen. Vid ett tillfälle stannade han till ute och glodde på mig en kort stund. Han flänger runt ibland, kan det bero på att han inte sätter på nosen?Men han var super duktig min gosse. Han kan vara lite tveksam när det gäller att gå långt ut från mig, långt borta. Men han gjorde det idag...nja igår alltså. Diezel var fenomenal! Helt super bra va han. Och han det fullkommligt lös om hela hunden! Och då rös jag av lycka kan jag säga. Så coolt när det funkar på nå't vis. Wilma var minst lika bra, hon har en liten super nos och som vanligt förstår hon allting redan från början. Trots att hon är en liten plutt letade även hon ordentligt på djupet. Troja var duktig men som vanligt var det bara kul första skicket....sen lessnade Troja.


I dag fixade Tobbe med bilen. Bytte däck och tvättade den. Hmmm, den blev så fin! Sen tog jag tag i städningen av den. Tvättade hundfiltarna till buren osv. Plockade bort skräp och sånt. Nu är det riktigt fin! Sen åkte jag till Jenny. Vi for iväg till idrottsplattsen och tränade. Det hade torkat upp fint faktiskt. Det blev en bra träning idag. Så kul! Nemo och jag tog tag i rutan tränandet igen. Hmm....nja det finns mycket att träna på där. Jag litar inte på att han springer ända fram. Vad gör jag för fel, eftersom han inte springer rätt alla gånger (ända fram)?? Sen körde vi fjärren, gick hur bra som helst. Nu ska jag läsa reglerna ordentligt för klass III för det är vissa saker jag inte har koll på. Har jag tur är vi redo snart! Har ju aldrig tävlat en trea förr! Diezel gick typ jätte bra idag. Det var bra att han fick köra lite uppletande igår så han var liiiite jämn i sitt lilla huvud. Han var som sagt jätte duktig! Vi tog en promenad efteråt. TYVÄRR! ....Diezel stack på rådjur. Jävla hund jävel rent ut sagt! Jenny var måttligt road kan tilläggas...........


Nu ska jag fortsätta njuta av söndagen. Snart är det ju måndag igen.............

Av Kattis - 8 april 2010 20:02

Har tagit en sväng med hundarna. Lite häromkring bara. Tog lite genvägar i skogen. Inte så smart. Bara blött överallt. Dessutom regnar det. Hundarna är jätte skitiga. Kom på att jag nog kulle ta och träna med Nemo. Fjärren. Men hallå! Hunden snurrar hoppar och gör allt annat än det han ska. Han har fått galna hundsjukan. Kockobello flatte! Blev lite frustrerad så jag fortsatte gå. Dessutom skäller den lilla hunden så fort jag tittar på henne. Ser jag ovanligt dum ut idag eller? Å andra sidan är det ju inte ovanligt att hon skäller heller... Vill göra en massa saker i helgen. Spåra, träna lydnad och prova lite uppletande. Ska lägga upp en bra plan. Tror Jenny hänger på oxå? Min kära syster ville att vi skulle springa idag....typ uppför.... Men hennes tid räckte inte så vi ska försöka ta det i helgen istället. Men jag blev inte så ledsen för det eftersom jag kände att jag hellre ligger i soffan och inte gör någoting idag. Tråk-Kattis!

Nemo är bra i sin mage nu. Så skönt att slippa oroa sig för det. Nu ska jag ta lite kaffe! Tjing!

Av Kattis - 8 april 2010 18:26

En sån söt liten krabat! Skulle just gå ut....men jag tappade lusten. Det regnar. Men vi ska gå ut ändå. Känner mig trött idag. Sugen på godis.....

  

Av Kattis - 7 april 2010 20:30

Efter jobbet träffade vi Jenny & co på brukshund klubben. Vi tog en timmes promenad först. Jätte skönt. Men massor av vatten på åkrar och stigar. Nemo var skit hungrig. Han hade ju inte käkat sen igår morse pga sn krasliga mage. Tyvärr struntade han i vad jag sa vid två tillfällen och stoppade munnen full med häst skit och svalde det fortaste han kunde! Blev måttligt road av det kan jag ju säga........ Idag blev det en platsliggning med skott. Det var så länge sedan. Sen fick han sitta under en vanlig platsliggning. Han satt duktigt i tre minuter. Bra där! Gick tillbaka och belönade vid ett tillfälle. Övade på lite apporteringen, han tar den som han ska om vi "hetsar" lite på apporten... Motivation? Jaa!  Som slutkläm tänkte jag att vi skulle träna lite fjärr. Men Nemo ville bara ha snask och antagligen sved det i hans hungriga lilla flatte mage, så det blev mest bara pannkaka. Men vad gör det? Ingenting faktiskt....

det saknades lite motivation hos Diezel idag, matte var lite enformig och grå idag. Men efter en liten stund blev det bättre, mycket bättre. Diezel lessnar på att göra om-göra rätt. Han var i bättre form på slutet. Han blir störd av för mycket omkring sig, men det är bara att träna, det kommer att bli bra. Han låg jätte bra på platsliggningen-trots pip från annan hund och äcklig appellplan! Wilma var med idag också. Hon satt i bilen när det smällde, men hon blev tyvärr berörd och var skrajsen när jag kom tillbaka. hon fick leta karameller sen och då var rädslan som bortblåst.


Nu har Nemo fått lite mat efter lite "magvila". Gissa om han tyckte att Royal Canin kulorna var typ super smarriga just idag!!!! 

Av Kattis - 6 april 2010 20:54

Det verkar som om flatten är på gång.... Han längtar efter sin kvällsmat, jätte mycket. Men han får ingen ikväll.... Flatte magen måste få vila lite.....


........  

Av Kattis - 6 april 2010 18:50

Nemos mage har spökat några dagar. Trodde det skulle blivit bra tills idag, men icke. Han är riktigt dålig i magen min lilla skrutt hund  . Han har ätit jätte mycket ben i helgen, det är anledningen tror jag. Han är piggelin och lika glad som vanligt. Vi tar det lungt idag så han får vila lite. Nyss fick jag duscha honom. Han hade bajs i hela byxorna i bak. Å det luktar så illa. Tur jag inte är så känslig. Det blir ingen mat, hans lilla mage och tarm ska få vila ett tag. Han var lite tressad när vi var ut nyss. Kunde inte sätta sig. Sprang långt före. Snurrade, kollade vart jag var, sprang vidare. Fick till slut säga åt honom att sätta sig. Nu ligger han som vanligt och sussar vid mina fötter. Hoppas han blir bra snart. Tänkte ju åka och träna lite lydnad i morgon på klubben .


Sen kan jag önska att en del kunde tänka sig lite sunt förnuft. Det är så tråkigt när människor som inte "har hund" talar just om ämnet. Intressant..... Oj! Dagens gnäll, jag är en pms-häxa idag!    Längtar tills i helgen. Då ska vi nog spåra. I går hittade jag protokollet från vårat lägre spår i höstas när jag tittade i hans tävlingsbok för att se när han ska vaccineras. Å jag vill tävla snart!! Ha så där ont i magen, va dålig i magen av nervositet, svettas och må unkas! Sen bara ge allt man är kapabel till och visa vad man går för......för hoppningsvis "går man" bra  ! Ha det så bra alla goa'!

Av Kattis - 5 april 2010 20:12

Men vad välbehövlig den var! Nu är det bara att längta tills det blidde helg igen...........det där lät för tråkigt ändå???? Nåväl..... I går var jag till syrran. Vi tog en "sväng" på tre timmar och tjugo minuter. Måste har varit närmare 14-15 kilometer iaf. Jätte härligt. Lite blåsigt, men vi traskar på raskt och då blir man ganska snabbt varm. Wilma var jätte pigg hela vägen. Jag är lite fjönig med henne, hon är ju tio år. Får för mig att hon är trött bla bla bla..... Fjant matte! Nemo och Mio sprang som tokar. Mio han dessutom med att lubba ut på en åker efter några fina änder. Det var översvämmning på åkern, men han sprang glatt ut i det äckliga vattnet. Han passade på att snoka efter sork längs vägen med, söt-Göte!


I dag har vi firat Ronny! GRATTIS PÅ DIN FÖDELSEDAG! Vi åt middag och dessutom en massa god tårta. Inte bra för min figur, men det gör man väl av med nästa mil man går?? Vi passade på att ta en sväng med hundarna. Trots snöandet i morse var det vår fint ute. Vi gick i skogen, så härligt det är att gå på mossan och undelag av barr, istället för snö och is. Nemo har uppenbarligen lite ömma tassar idag. Kan det ha med gruset att göra tro? Då passade det ju bra att vandra till skogs istället.


Vi har avbokade stugan vi hade tänkt bo i när vi ska till Värmland. Den låg alltför långt bort, inte riktigt vad vi tänkt oss. Vi tänkte för snabbt och bokade utan att kolla ordentligt. MEN! Nu har vi hittat en annan stuga. Den ligger ganska exakt enligt våra planer. Dessutom är den hur fin som helst......åtminstonde på bild. Jag längtar tills vi åker.... Sen har vi börjat planera lite sommar semester. Kanske bär det av till Småland.....

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19 20
21
22
23
24 25
26 27 28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards