Alla inlägg under augusti 2008

Av Kattis - 16 augusti 2008 18:44

.....på vår hemma klubb idag. Skulle ha åkt ut till klockan nio tänkte jag....men Kattis sov till klockan tio. Synd, jag ville ju titta på treorna. Våran tränings kompisar tävlade idag. Maria och Chewie vann tvåan. Vilka tjejer! Så duktiga. Anna och Elin tävlade ettan. Lite strul gjorde att det blev andra pris för dem. Men de var jätte duktiga båda två. Det allra tråkigaste var att Annas hund fick annat för sig på platsliggningen. Hade de fått poäng där hade det blivit överlägsen seger för dem i ettan. De fick jätte bra poäng. Men det är bara på't igen. Man vet aldrig vad som händer just den där tävlingsdagen. Nu fick de ju ett fint kvitto på vad de kan! Stinas schäfer gick tyvärr upp pga en annan hund som sprang upp. Så synd, annars hade det blivit ett LP för dem. Ni är så otroligt duktiga ska ni veta!


Nu är jag i Jumkil (snor datorn ett tag) hos Stefan och Jenny. Vi har varit ut och tränat med hundarna. Uppletande med Nemo, Wilma, Troja och Dixie. Vi gjorde en korridor på en äng med en massa högt gräs...för att göra det annurlunda. Nemo och Wilma gick sisådär. Tyvärr slarvade jag och skickade för många skick. Dumma jag! Dixie har aldrig gjort detta förr. Men det funkade bra för henne. Hon är en riktig arbets maskin. De bara måste tävla med henne. Troja älskar uppletande. Hon är bäst av allihopa. hade gått ut ett spår till Diezel pojken. Det gick bra. En hög med köttbullar en boll och gotte godis i slutet. Han blev störd av rödmyror bara tyvärr så han kom av sig lite. Nu är jag hungrig. Stefan lagar mat. Han är en riktig mästerkock min brorsa!!!


Tyvärr har det gått mindre bra för Tobbe på folkracen. Han är i Årsunda i helgen och kör. Bilen har pajjat...ovanligt. Tycker han ska hitta en ballare hobby. Rallycross. Men det är lite för dyrt och sån't. Nää nu ska jag vara lite social.

STORT GRATTIS TILL ALLA DUKTIGA TÄVLINGS EKIPAGE IDAG!

Av Kattis - 15 augusti 2008 22:31

Slutade tidigt idag. Närmare bestämt halvdag. Åkte till Jenny. Vi åkte ut till Järlåsa. Där mötte vi Camilla, Johan och deras hund Dixie. eftersom vi skulle gå en promenad och sen hade jag lovat att visa hur man lär jyckarna att spåra. Vi provade ju med Diezel förra helgen, det gick bra. Men vet ni vad som hände!!!! Så j-a vidrigt!!! Nu har jag en till fobi..... Vi gick längs motions spåret. Ja, så skulle då Kattis gå ut två korta små spår. Hittade ett jätte bra ställe med vad jag tyckte bra underlag. Mmmmm jag började gå och plötsligt känner jag att jag står på något konstigt....det slår upp mot mitt ben och det hörs ett knepigt ljud. Jag STÅR PÅ EN ORM! Rent ut sagt FY FAN! Det var bland det värsta jag varit med om. Jag skrek, hoppade typ två meter och sen började jag skaka i hela kroppen, som ett asplöv. Började fundera på hur mycket biten jag blivit . Den där känslan av något runt benet och det läskiga lätet ekade i huvudet. Aaahhh så äckligt. Men sen insåg jag att ingen bitit mig. Och att det förmodligen inte var någon Kungsboa, Glasögonorm eller Puffadder (eller vad de heter) som var där i skogen. Jag blev så rädd! Fick lägga spåren på ett annat ställe. Tvingade mig själv att gå ut och göra om spåren. Såg gift ormar överallt. Hjärnspöken!


Sen gick vi en runda där i spåret. Efteråt fick de spåra. Diezel var jätte duktig. Han kändes mycket modigare denna gång. Dixie var klockren, precis som Wilma. Lite konfunderad, men alltså villken hund det är! Jätte roligt. Nästa gång ska jag göra ett längre spår med vinkel och då ska hon nog få låna Nemos sele. Diezel.....får låna hans sele när han vuxit på sig lite grann.


Sen åkte vi hem till Jennys föräldrar och grillade. Det groggades friskt men det var ganska skönt att åka därifrån nykter och städad. Jag kommer förmodligen må bra i morgon, bättre än vissa andra! Natti! 

Av Kattis - 14 augusti 2008 20:46

Nu på  kvällen åkte vi på torsdags träning på brukshund klubben. Jag försökte träna. Men det gick sisådär. Nemo ska få vila några dagar från träning. Endast spår är inplanerat i helgen. Idag tränade vi på starter. Gick dåligt tycker jag själv. Nemo tyckte inte heller att det var så kul, naturligtvis blir det trist om matte är trist... Sen blev det mest blaj blaj och mer blaj..... Var med på platsliggning. Då fick han sitta i en minut, det funkade bra. Sen blev det oväder. Då satte vi hundarna i bilen och gick in och fikade och snackade ett tag. Mycket trevligt. Det gick bra för Anna och Carina. Hjälpte Anna att vara mottagare vid en budföring. Busy busan var skit duktig!!! Sen var hon helt tyst och låg jätte fint vid platsliggningen me. Härligt! Sen stod Anna och jag grupp åt Carina och Tonic när de gjorde framåtsändande. Alltså jag blir så impad. Vilka skiften han gjorde den där gula hunden=) WOW! säger jag!


När jag kom hem hade ju Nemo suttit i bilen ett tag och haft tråkigt. Då stoppade jag på mig en massa köttbullar i fickorna och övade starter. Min svarta ögonsten var så duktig! Gång på gång blev det perfekta starter! Jag tjoade och belönade allt jag kunde. Det är just det som saknas-mina bra belöningar! Härligt att vi avslutade dagen med att det gick så bra... Wilma fick ju vara hemma. Hon vägrade gå ut eftersom det spöregnade när vi skulle åka. När jag öppnade dörren kisade hon med sina små ögon och liksom kurade ihop sig, sen vände hon och sprang det fortaste hon kunde in i mattes säng! Jag tvingar henne inte åka med. Lilla Wilma gillar inte dåligt väder, för henne finns det inga bra kläder......bara mysiga möbler....och värme...


I morrn är det fredag och sen är det helg! På lördag ska vi åka till klubben och titta på tävlingarna. Det är lydnads tävlingar I-Elit. Då ska vi hejja det allra bästa vi kan på våra kompisar! Sen måste jag kanske åka förbi min mamma och pappa. Eller måste och måste, men det känns så bara. Ska nog hinna träna med Jenny också. Sen är det väl måndag igen....

Av Kattis - 14 augusti 2008 06:03

I morse när vi var ut på morgon runda försvann Wilma. Jag fick gå tillbaka en bit för att hitta på henne. Till min fasa upptäckte jag att hon hittat något läskigt! Hon nästan låg hukad på backen svansen mellan benen och så helt förskräckt ut samtidigt som hon försökte lukta på något vid vägkanten. Sa åt henne på skarpen att gå därifrån. Kan ju vara en orm tänkte jag....Hon sprang därifrån och såg helt förstörd ut. Då kunde jag inte låta bli att försiktigt kolla vad det var. Jamen herreguuuud! Vid gräskanten intill vägen låg en gammal kräfta! Stendöd! Rutten! Ja världen är full av spöken. Stackars lilla Wilman...


Idag ska jag fundera igenom vad vi ska träna på i kväll. Hoppas vädret blir bra. Inget regn tack! Tjolahopp =)

Av Kattis - 13 augusti 2008 21:02

Har kommit hem från Jumkil. Vi tränade med hundarna en sväng. Men idag gick det inget bra. Jag var inte på det klara med vad vi skulle göra så det blev pannkaka. Skit också. Typiskt mig att inte planera. Jag provade rutan på långt avstånd. Nemo sprang ut och luktade på grästuvor istället..... Provade sen inkallande....Nemo tyckte det var tråkigt och stannade sisådär idag. Övade på fotgåendet, starter. Nemo kollade på annat.... Ja det var en sån dag idag bara. Sen gjorde vi platsliggning. Nemo fick sitta, det gick bra faktiskt. Camilla och Johan var med också. Deras hund Dixie är bara så häftig! Kvick som en vessla. Jag sa till dem att de borde prova på lydnad, tävla alltså. Visade lite fotgående. Hon fattar allt på en gång den hunden. Hon har schäfer i sig. Men hon tyckte det var jobbigt att lära sig nya saker när det var mycket runt omkring. De är jätte duktiga med den hunden. Jenny och Troja är jätte duktiga med. De provade på rutan med musmatta. Funkar jätte bra. Troja springer klockrent in i rutan fortare än 110!

Wilma skällde mest. Vi gjorde budföring med alla hundarna, det funkade bra. Diezel fick öva inkallning och såna bra saker som man måste kunna när man blir en stor rottis. Han är duktig. Och växer så det knakar. Råkade ju säga till Jenny att han nog är liten för sin ålder.....det får jag snart äta upp tror jag! Han är snart stor och ståtlig.....


Tobbe är inte hemma. Var kan han vara? Bäst att jag ringer och tjatar på honom. Nu ska vi slappa framför tv:n ett tag! Hare!

Av Kattis - 13 augusti 2008 16:48

Bortlottad från ytterligare ett lägre spår....börjar grina snart....

Av Kattis - 13 augusti 2008 16:41

Jag ska snart starta bilen och fara till Jumkil. Jenny och jag ska träna idag. Sen ringde Jenny när jag var på väg hem. Hon berättade att det var värsta ovädret hemma hos henne. Ähh! sa jag lite glatt. Det finns inget dåligt väder, vi ska träna ändå! Men nu vete katten....det spöregnar....och åskar.....Men jag åker dit ändå. I värsta falla får vi väl fika ra! Det har varit fullt ös på jobbet idag. Meningen var att jag skulle städa idag. Men jag får göra det...på fredag i stället. För i morrn ska vi också iväg å träna en sväng.

Ha en fortsatt bra onsdag!

Av Kattis - 12 augusti 2008 20:33

Har nyss kommit innanför dörren. Har varit i skogen i ungefär tre timmar. Först gick jag ut två raka kortare spår. Sen gjorde jag två uppletande korridorer. Skickade Wilma två gånger i "korridorerna". Hon var super duktig. Sen kom Lisa. Då gick vi de två små spåren med hennes hund. Sist vi spårade var Kinna lite försiktig och osäker men hon spårade mycket bra. Sen var det ett tag sen vi spårade. Därför la jag ut fjutt spår den här gången. Men alltså hon spårade hur plätt lätt som helst! Jätte roligt! Nästa gång ska vi göra lite svårare spår åt henne. Sen gjorde jag uppletande med Nemo i korridorerna jag så fint gjort...det gick bra. Skickade en gång med synretning åt ena hållet. Sen kickade jag honom på den andra korridoren som jag gjort mittemot. Det funkar . Måste nog avancera nu. Ska jag prova skicka ut honom utan synretning tro? Men då är jag rädd att han inte springer ut..... Jag ska prova om några dagar....


Det var iaf mycket trevligt! Och jag hoppas att vi snart kan träna igen. Efter allt skogs skoj tog vi en rask promenad. Nemo gjorde sitt allra bästa för att få Kinna intresserad av honom. Han sprang vid hennes sida och putsade hennes öron och buffade på hennes hals. Han trippade som en elegant hingst brevid henne! Men allt som hände var att hon blev sur.... Men de lekte lite åtminstonde. Nu ska vi avsluta den här dagen! Natti natti! Just det.......


..............har beställt AloeVera idag. Det skulle jag ha gjort för hundra år sedan men jag har helt glömt att det ska vara en del av mitt hälsosamma liv. Jag mår så bra av AloeVera blir pigg som en mört!!! Har en ny kontakt som jag köper av från och med idag. Jag har inte druckit AloeVera på jätte länge!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Nemo's gästbok

BILDER


Ovido - Quiz & Flashcards